5S-Lean metoda

»Prostor ali mesto za vse in vse na svojem mestu« je moto metode 5 S.
5 S je sistem ali metoda, ki organizacijam in podjetjem pomaga zvišati produktivnost, da jim pomaga delati boljše, kakovostnejše izdelke hitreje, bolj organizirano in sicer z načinom, da vzdržujemo urejeno delovno okolje in uporabljamo vizualno označevanje s katero dosežemo več konsistentnih rezultatov.

Cilj metode je da so orodja bolj pri roki, bolj organizirani, zloženi, označeni z namenom da so delovne akcije opravljene v čim krajšem času.

5 S se nanaša na pet korakov – sort, set in order, shine, standardize, sustain, ki so večkrat imenovani kot 5 stebrov urejenega in učinkovitega delovnega okolja. V Quama sistemu ima vsak korak določene kriterije, ki so pred definirani. Za vsak kriterij uporabnik vnese trenutno stanje in rezultat ocenjevanja. Program izračuna rezultat glede na vnesene ocene. Prav tako program generira poročilo, da uporabnik lahko sledi rezultatom metode in izvede potrebne ukrepe.

5S/6S Lean metoda za urejeno delovno okolje
Ocenjevanje delovnih prostorov po metodi 5S Lean

Rešitev je namenjena vsem proizvodnim podjetjem in organizacijam, ki so v svojem delovnem okolju obdani z različnimi predmeti, ki so lahko zaposlenim v napoto.

Prednosti in koristi

  • Zvišan nivo varnosti
  • Postavljena osnova na kateri se vrši stalno izboljševanje organizacije
  • Zaposleni pridobijo občutek lastništva, vpletenosti in odgovornosti do organizacije
  • Izboljšana učinkovitost, produktivnost, kakovost in morala, ki vodijo k večji dobičkonosnosti podjetja

Free download

Prezentacija: Download QUAMA predstavitev

Webinar: Download QM webinar

Kontakt oseba

Lea Kuzminski, mag. inf.

E-mail: info@quama.si

Show Buttons
Hide Buttons