Namen PPAP

PPAP definira splošne zahteve za odobritev proizvodnega dela oziroma proizvoda vključno s proizvodnimi materiali in prostorninskimi (bulk) materiali.
Namen PPAP je ugotoviti, če so vse odjemalčeve zahteve v obliki najrazličnejših specifikacij pravilno razumljene s strani organizacije in da ima dejanski proizvodni proces sposobnost konstantno proizvajati proizvode, ki jih določajo specifikacije na definiranem proizvodnem nivoju – Run and Rate.

Proces odobritve izdelave proizvodov quama
Proces odobritve izdelave proizvodov

 

Dokumentacija PPAP je po večini sestavljena iz rezultatov APQP, Naprednega načrtovanja kakovosti. Torej velja, da dobro zastavljen in izpeljan APQP zagotavlja večino dokumentacije za PPAP. Potrebno je izdelati samo še potrdilo o »garanciji kakovosti proizvoda – PSW« in predložiti vzorce iz prve serijske dobave.

Rešitev je namenjena podjetjem ki morajo beležiti aktivnosti projekta za razvoj izdelka ter podjetjem, ki se ukvarjajo z naročniško proizvodnjo.

Prednosti in koristi

  • Glavna prednost PPAP poročila je to, da ta proces omogoča uporabnikom, da se izognejo distribuciji neodobrenih delov in materialov iz proizvodne linije.
  • PPAP poročilo poskrbi oziroma omogoči lažje in pravočasno odkrivanje težav, napak in deviacij v začetnih fazah proizvodnega procesa, kar posledično pomeni manj zapravljenega delovnega časa in stroškov.
  • Prav tako, PPAP proces izboljšuje odnos med dobaviteljem in stranko, ker poskrbi za to, da so specifikacije in načrti jasno razumljeni iz obeh strani, stranki pa poleg tega še omogoča, da lažje in učinkovitejše spremlja vse spremembe.

Free download

Prezentacija: Download QUAMA predstavitev

Webinar: Download QM webinar

Kontakt oseba

Lea Kuzminski, mag. inf.

E-mail: info@quama.si

Show Buttons
Hide Buttons